fbpx

Het verhaal van Mickeal

Bij Jamick draait het om mensen. Als familiebedrijf werken wij met openheid en transparantie. Daarom delen wij graag dit interview met Mickeal Straatman, CEO van Jamick. Waarin hij zijn passie voor de wielersport toelicht en vooruitblikt naar mooie kansen voor werkgevers en werknemers.

Ik ben op jonge leeftijd al besmet geraakt met het wielervirus en hier eigenlijk nooit meer van genezen. Van kleins af aan was ik al tijdens de vakantie op het strand met de wereldontvanger naar de Tour de France aan het luisteren. En voordat de laatste 20 km van etappe begon, snel terug rende naar de camping en daar in het restaurant de finale keek op tv samen met mijn vader Jacky. Zo trok ik ook samen met hem in 1998 voor een week naar Valkenburg aan de Geul. Hier werd dat jaar het WK wielrennen gereden, ik was 13 jaar en moest eigenlijk naar school. Toen ik aan mijn vader vroeg of ik niet gewoon naar school moest, antwoordde hij met “nee jonge, deze week ga je meer leren dan je anders op school zou doen” en dat was ook zo! Vanaf toen brachten we ook elk jaar wel een bezoek aan de Tour de France met als hoogtepunten de verschillende keer op L’Alpe D’Huez en in 2019 samen een weekend naar Val Thorens waar de laatste aankomst bergop was van deze Tour. Verder bezoek ik elk jaar zoveel mogelijk wedstrijden in het klassieke voorjaar en ook de cross heeft mijn interesse. Tijdens mijn opleiding Sport, marketing & communicatie kwam ik in de klas bij Egon van Kessel jr. en 1 jaar onder ons zat Lars Boom. Ik heb met beide nog regelmatig contact. Ik probeer zelf ook weer zoveel mogelijk tijd te maken om op mijn fiets te stappen, maar in het afgelopen jaar ben ik niet verder gekomen dan 1.500 km. Dat wil ik dit jaar minimaal verdubbelen.

Doordat Jacky en ik beide dezelfde passie voor de wielersport hebben is het wel duidelijk dat we met Jamick ook die binding willen hebben met deze fantastische sport en willen we onze naam graag verbinden aan de wielerbranche.

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen, welke weg wil je komend jaar afleggen met Jamick? 

Afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in onze naamsbekendheid op het gebied van onlinemarketing. Dit jaar willen wij hier de vruchten van gaan plukken. Naast de investering op marketinggebied hebben we ons team uitgebreid, Piotr op Marketing & Sales en Christina als Officemanager. Ik ben van mening dat we door deze stappen en goede basis hebben gelegd om van 2022 een top jaar te gaan maken. Door de kennis en ervaring van Piotr binnen de wielersport willen wij hiermee in een niche stappen, personeelsdiensten in de wielerwereld. We trekken dit branche breed, je kunt dus denken aan de fietsenmaker op de hoek tot grote marktleiders op het gebied van materialen, onderhoudsproducten of kleding. Daarnaast zoeken wij ook de verbinding met het professionele wielrennen, zo zijn we al geruime tijd trotse partner van BEAT Cycling een profploeg die acteert op het continentale niveau. Natuurlijk vergeten we niet waar we vandaan komen en hebben we voor 2022 al mooie opdrachten en projecten klaar staan in de horeca waar we al jaren mooie klanten mogen bedienen met ons goed gekwalificeerd personeel. Jamick Facilities loopt als een trein en zijn we doorlopend op zoek naar goed gemotiveerde en kwalitatief goede schilders die van aanpakken weten. Ons klantenbestand blijf groeien en ook hier willen we in 2022 een mooie groei gaan creëren.  

Voor welke bedrijven en kandidaten levert Jamick de sterkste match?

In de afgelopen jaren hebben we veel gedaan in de horeca en met succes. Dit willen we komend jaar flink gaan uitbreiden. Daarnaast willen we ons gaan richten op vacatures in de fietssector, zoals ik hiervoor al heb aangegeven. We hebben hierin al een gevarieerd aanbod aan vacatures zoals accountmanagers, marketeers maar ook fiets technicus of andere technische functies. Ik kan wel zeggen dat wij met onze expertise de specialist zijn op gebied van personeelsdiensten in de wielerbranche.  Ik ben van mening dat wij voor ieder bedrijf, dat iets met de fietssport te maken heeft, en voor iedereen die een baan ambieert in de wielersport, de partij zijn om hier de juiste match te maken.

Wat maakt de werkwijze van Jamick zo succesvol? 

Jamick hanteert een persoonlijke aanpak, wij kijken niet alleen of een cv bij een vacature past maar wij richten ons vooral op de persoonlijke kenmerken van de kandidaten. Past iemand bij het bedrijf, past iemand in het team, heeft deze persoon de juiste energie die gevraagd wordt door de opdrachtgever, kortom wij zoeken naar de perfecte match! Ik ben van mening dat juist door de persoonlijke aanpak onze formule zo succes vol is, vandaar dat wij werving en selectie aanbieden op basis van no cure no pay.  


Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar en de versterking van Piotr?

Afgelopen jaar is voor mij, net als voor alle andere ondernemers denk ik, een raar jaar geweest. We hebben natuurlijk weer een heel jaar met Covid te maken gehad en helaas zijn we hier nog niet vanaf. In december 2020 zijn we in gesprek geraakt me Piotr, na zijn avontuur bij Riwal Cycling was hij weer in beeld bij BEAT om terug te komen bij de ploeg. Ik heb bij de manager van BEAT, Geert Broekhuizen, aangegeven dat wij Piotr een parttimebaan aan zouden willen bieden en hiermee de deur open zetten voor een rentree bij de BEAT wegploeg. Het was een win-win situatie, wij hebben onze marketingman en BEAT hun beoogde versterking voor de ploeg. In het begin was het een beetje zoeken naar een goede balans om te vinden tussen werken en topsport bedrijven, maar ik denk dat we daar met elkaar goed in geslaagd zijn. Zo goed dat we eind 2021 wederom met Piotr in gesprek zijn gegaan over zijn toekomst. Wij waren blij met de geboekte resultaten op het gebied van marketing, onze nieuwe huisstijl, nieuwe website en onze levendige socialmedia kanalen dat we hebben besloten om (nadat Piotr besloten had om zich te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière) hem een fulltimebaan aan te bieden. Naast marketing gaat hij zich ook bezighouden met sales en recruitment. Ik ben heel enthousiast over de manier waarop ik intensief samenwerk met Piotr. Ik zie hier een mooie arbeidsrelatie in voor de langere termijn.

Wanneer is 2022 voor jou geslaagd?

Poeh, dat vind ik een lastige vraag. We hebben veel ambitie en grote doelen gesteld, of deze allemaal realistisch en haalbaar zijn zullen we tegen de zomer gaan evalueren en eventueel bijstellen. Maar wanneer is het jaar geslaagd? Laten we voorop stellen dat we allemaal gezond blijven, verder zakelijk gezien ben ik tevreden als wederom stappen in de goede richting zetten en onze organisatie verder gaan uitbouwen en onze naam stevig kunnen vestigen in de wielerbranche!

Laat het ons weten als we jou verder mogen helpen met het vinden van jouw droombaan, top medewerker of dringende schilderklus!