Villa Oisterwijk, een schilderproject om trots op te zijn! - Jamick
Jamick Facilities Villa Oisterwijk

Bekijk andere projecten

Villa Oisterwijk, een schilderproject om trots op te zijn!

Uit het technisch rapport bleek dat er een aantal werkzaamheden uitgevoerd moesten worden voordat de gevel gesausd kon worden. Zo zaten er o.a. te weinig stootvoegen in de gevel, deze zijn alleen onderaan de gevel waargenomen. We hebben aan de boven zijde van de gevels extra stootvoegen gemaakt met als doel maximale beluchting in de spouw en het voorkomen van interne condensatie. Verder hebben we mos- en algengroei verwijderd en de gevels behandeld met een toegelaten mos- en algen dodend preparaat. 

Afgelopen periode hebben wij een heel mooi project afgerond aan een schitterende villa in Oisterwijk. De opdracht was opgesplitst in 2 delen, deel 1 de gevels sauzen en deel 2 het houtwerk schilderen(ramen, kozijn, deuren en dakkapel)Gevels sauzen is zeer gespecialiseerd werk dus voordat we de opdracht zijn gaan uitvoeren hebben we door een expert een technisch rapport laten opstellen. Hierin is het advies voor de product keuze opgenomen en hierdoor kunnen we de garantienormen waarborgen voor de klant.   

We hebben aan de boven zijde van de gevels extra stootvoegen gemaakt met als doel maximale beluchting in de spouw en het voorkomen van interne condensatie.Emiel – projectleider Jamick Facilities

Na de voorbereidingen zijn de gevels afgewerkt met een ademend systeem. Voor de grondlaag op de gevels is de hiervoor geadviseerde primer gebruikt en deze is onverdund aangebracht. Voor de afwerk laag heeft de klant ook gekozen voor de geadviseerde producten waardoor wij de optimale garantienormen hebben kunnen geven op de afwerking van de gevels. 

Deel 2 van deze opdracht, het houtwerk schilderen vraagt ook enige voorbereiding. Eerst zijn alle oppervlakte vuil en stofvrij gemaakt en zijn andere verontreinigingen verwijderd en is het houtwerk grondig schoon gemaakt. Hierna is alles geschuurd en stofvrij gemaakt. Voor de optimale garantienormen is er hier gekozen (op basis van het technisch rapport) om voor een dubbele grondlaag te kiezen in de kleur afgestemd op de eind kleur. Voor de afwerking is gekozen voor de hiervoor geadviseerde laklaag. 

Bij oplevering van de opdracht hebben wij tal van complimenten mogen ontvangen van onze opdrachtgevers, de woorden waren mooi maar de glimlach op de beide gezichten waren voor ons nog veel meer waard. Weer een tevreden klant!