fbpx

Wat het voorjaarsschilderwerk zo leuk en belangrijk maakt?

Iedereen voelt het, het voorjaar is weer begonnen! Bij Jamick Facilities merken we dit ook en zien we de schilderopdrachten voor dit voorjaar ook weer binnen druppelen.  Maar wat maakt het voorjaar nu zo’n goede periode om te schilderen vraag je jezelf misschien af? In gesprek met onze projectleider Emiel geven we daar antwoord op en kwamen we een aantal leuke feitjes te weten!   

Waarom is het voorjaarsschilderwerk zo belangrijk en hoe doe ik een goede verf check? 

Het voorjaar doet wat met ons. Veel mensen maken hun buitenplekje weer op orde en doen een grote schoonmaak. Dat is het perfecte moment om ook even stil te staan bij de staat van je schilderwerk en deze goed schoon te maken. Zeker aan de regen- en zonkant van je huis heeft het schilderwerk het vaak zwaar te verduren. Volgens Emiel, de schilder expert, kan je dit al vroegtijdig opmerken. “Zodra de verf doffer wordt is hij ook zijn kracht aan het verliezen”, legt hij uit. “In de volgende fase gaat de laklaag haarscheurtjes vertonen of plaatselijk afbladderen”. Als je dit tijdig opmerkt, is er gelukkig nog niks aan de hand, maar wel het moment om in actie te komen! “Als je te lang wacht met het schilderwerk kan er houtrot ontstaan en vocht in je huis trekken. Wat vervolgens weer voor schimmelplekken zorgt. Er tijdig bij zijn, bespaart kosten en ellende”, licht Emiel toe. Met goed schilderwerk behoudt je huis zijn waarde en geef je het zelfs een boost in de huidige woningmarkt! 
 

Wat maakt het schilderwerk zo leuk in het voorjaar?  

Emiel moet lachen, “natuurlijk is het voorjaar een mooie tijd, maar ieder seizoen heeft zijn charme. Het is nu vooral fijn dat we weer wat vaker buiten aan de slag kunnen. Hoewel het soms nog behoorlijk koud is. We zijn gelukkig wel wat gewend en altijd goed voorbereid”, gaat Emiel verder. “Het lekkerste is als de klok weer vooruit gaat en de ochtenden wat warmer worden. Dit is ook ideaal voor het schilderwerk om goed te drogen, voor een nog beter resultaat”.  

Het plan en de mogelijkheden  

Het voorjaar doet natuurlijk een beetje wat het wil qua weersomstandigheden. Daarom moet je soms naar binnen uitwijken als schilders zijnde. Het voorjaar is dus een goede periode om ook naar de staat van het binnenschilderwerk te kijken. Vooral natte ruimtes en ruimtes waar er veel temperatuurschommelingen zijn hebben vaker onderhoud nodig.  

Kan je badkamer wel een nieuw uiterlijk gebruiken? Kijk dan hoe wij hem een metamorfose geven (klik hier)! 

Emiel Projectleider – Jamick Facilities

Een goed technisch rapport ligt hier aan de basis, deze creëren wij samen met onze leveranciers en kan gratis aangevraagd worden! Op basis hiervan kunnen we de garanties afgeven en een professioneel onderhoudsplan afleveren, zowel voor buiten als binnen. Omdat wij al onze werkzaamheden ‘aannemen’ weet je altijd wat de prijs is en kom je nooit voor verrassingen te staan.  
 
Benieuwd wat wij voor jouw huis kunnen betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak door hier te klikken. Wij hopen u binnenkort te zien!